torsdag 4 augusti 2016

Flera sorters rökflis.



Nu har vi fått hem lite flera sorters rökspån/flis .
Så till helgen blir det att starta upp röken igen , köttet denna gång blir vanlig skinka. 
Dels för att det är billigt och för att det är roligt att se hur olika köttbitar blir av olika spån. 
köttet är dock svenskt , vi köper bara kött från svenska producenter och från djur som har ett bra liv.




från vänster sida :
Al,Hickory, Äpple och Körsbärflis.

priset för dessa är lite olika. Hickory kostar 99kr för 1,2 kg och kommer i pellets form.
de andra kostar bara runt 49,90 fast det var lite rea annars kosta de 59,90kr.


Imorgon fredag så startar vi röken och köttet som väger 1,4 kg behöver nog ha runt 4-5 timmar på sig. Personligen gillar jag ett väl rökt kött och kör helst länge på låg temp. Köttet ska landa runt 75-80c grader i mitten , fläsk kött har lättare att ta upp smaken från rök på grund av sin något högre fettinnehåll.



Detta är inget sponsrat inlägg eller så utan allt är bekostat av mig själv för att jag har ett eget intresse.
har någon av er nått mer bra tips på roliga rök spån/flis eller kött som man bara "måste" prova så skriv en rad. 

info@ankagg.se




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar