måndag 8 augusti 2016

Alfalfa groddar


Detta är ett inlägg som inte borde behövas men det är väldigt få som gör egna groddar nu för tiden,
Det märktes tydligt när vi skulle handla och inte kunde hitta alfalfa frön, och butikspersonalen mer eller mindre sa köp färdiga finns bland grönsakerna !
klart kan man göra det 250 gram kosta 15 kr eller nått.

Men är det inte bättre och roligare och bättre för miljön om vi alla tar och gör det själva hemma i våra kök plus att du får faktisk ut mer ur en påse en vad du kan tro!


Detta var det märket vi fick tag på i en helt annan affär och det är som vanligt inget sponsor eller så det funka fint så varför inte skriva om det.

Deras anvisningar är :
att skölja under hett vatten 85c i 25 sec och det kan ju vara en bra ide för att inte få med nått snusk.
De tycker även att 2 msk frön till 2 l vatten är bra ide .
Jag själv kör faktisk inte någon msk det blir så mycket som jag känner för är lagom och vi äter en hel del men om det är första gången och du känner dig osäker så ta 2 msk frön till 2 L vatten 


Sedan lägger man dom i blöt under natten .

Som ni ser är det där inte någon matsked utan mera kanske 1dl eller nått till 2,5 L vatten. sedan låter jag dom ligga i det vattnet kanske 6 tim och sköljer dem sedan och lägger tillbaka dom i sin låda denna gång utan vatten. 


Skölj sedan 2-3 gånger om dagen efter  ca 3-5 dagar är de klara att äta. 
glöm inte att skölja igen innan ni ska äta för att hålla dom goda.
De passar på mackor eller i sallad eller bara som de är .

Det finns en uppsjö av olika former av "groddar" man kan ta vete, osv... 

Väldigt lätt men det tar lite tid så därför tycker jag att man ska passa på att göra lite mer en vad man tänkt eftersom du kanske tycker det är väldigt gott och då måste du vänta 3-5 dagar. Ett annat tips är att vänta 2 dagar på första omgången och sätt en ny omgång då har man alltid färska groddar hemma och man slipper vänta.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar