fredag 2 september 2016

Då provar vi att göra äpplevinI det hus vi bor så finns det en del äppleträd och  mängden fallfrukten är enorm vi har gjort oss av med säkert 7-10 skottkärror och att slösa på detta sätt får oss att må dåligt ! 
Vad kan man mer göra mer en äpplemos, äpplepaj och äpplekakor !?

Såklart man kan prova att göra vin !
varför inte bli lite glad under vintern ..

Det sägs att det har funnits runt 13 olika sorters äppleträd här förr , men idag står tack och lov bara 5st kvar .. 

Man undrar ju så klart vad Nisse och Olga gjorde med alla dessa träd förr, kanske gjorde dom must eller vin ... det finns en del gamla äpplelådor kvar här och en del damejeanne vilket är en form av jäsflaskor . Nisse och Olga bodde och byggde detta hus 1943 och det stod klart 1945 och sen dess har ingen vart fast bonde här förutom oss ! 

Vi hittar ofta saker från deras tid i uthusen och källaren eftersom mycket är kvar efter dom.. Vilket är såklart jättekul !

Så nu till helgen inleder vi vin projekt gammal stil ! mer åt det "vild jästa" en någon form av nutida bryggeri ! det kan bli skit det kan bli gott detta är nått som kommer ta tid! 
men självklart kommer allt att komma i bilder.

Jag vet att vi har varit dåliga med uppdateringar men det har som alltid vart fullt upp , vi försöker få nya vanliga jobb för att har råd med att driva ankorna vidare . Vi har fått väldigt många fler kunder vilket vi är jätte glada för och vi vill verkligen utöka våran äggproduktion men detta kräver stora mängder pengar och mark, Så ett vanligt jobb utöver allt detta väldigt viktigt för oss och djuren ! 
Håll tummarna för oss så att framtiden blir ljus för oss alla ! 

Som alltid tack för er tid, 

Och vid frågor tips eller idèr hör av er till
Info@ankagg.se
eller gå in på Inga kommentarer:

Skicka en kommentar