lördag 10 september 2016

Renare stallmiljö !

Nu kommer snart hösten på allvar även att vi har haft otroligt fint väder med temperaturer upp mot 24 grader ! Det är verkligen toppen. Men snart kommer blöta tiden och det gäller att förbereda sig !


Vi försöker hela tiden få det bättre för djuren i deras hus ! 
Som vi skrev tidigare HÄR Så använder vi oss av Stallpellets och en del andra saker ! Kolla det inlägget så hänger du med ! 

Nu har vi börjat med att prova att lägga ett lager på ca 1 -2 cm med kutterspån denna gång blev det av märket Yesbox. 
Tanken är att spånet ska suga upp bajs och den största delen av vatten och fukt som de dels har ut när de dricker men även när det har regnat och dom kommer in och är blöta !

Vad vi har märkt under detta år med pellets är att det blir snabbt dåligt när vädret inte har varit så bra ute. Man vill ju ändå få en ekonomisk avkastning på den arbetstid och material man köper in . 
Så genom att lägga på lite kutterspån hoppas vi att dels få en renligare stallmiljö och kunna förlänga tiden mellan bytena av pelletsen som ligger under. 

Hur detta kommer att funka får vi se och det kommer en uppdatering väldigt snart igen på detta område, För det finns lite för dåligt med information där ute om hur man ska lösa vissa problem som uppstår när man har ankor. 

Som alltid vid frågor eller tankar hör av er på 
info@ankagg.se 


Nu tar vi lite helg i några timmar och njuter av ett fint vin i solen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar