fredag 9 september 2016

Väldigt blöta ankor..


Då var deras första såpbadet klart !

Som ni kan se så tränger såpa in rejält och löser upp ankornas naturliga fett , det som i vanliga fall gör att vatten rinner av dom försvinner helt , detta är just vad man vill uppnå då fjädrarna och underhuden blir mycket renare på detta sätt, allt som sitter fast på dom åker med ner i badet !

Man bör dock tänka på några saker om man ska göra såpbad och det är att välja en dag då det inte blåser eftersom ankorna lätt fryser eftersom dom saknar fluffig dun som skyddar dom, 
Efter de att djuren har badat så kommer dom börja putsa sig och då är det viktigt att man byter till rent vatten så dom kan feta in sig igen. 
Tänk även på att inte såpa bada för ofta då detta kan leda till hudbesvär eftersom de faktisk förstör deras naturliga fett , men Grönsåpa är absolut inte farligt för djuren att varken dricka eller få i sig. 

Om man har vatten brist eller bara har svårt att få ankorna att bada så kan man använda sig av en sprayflaska med en såpblandning i (1 del såpa 5 delar vatten)och spraya på dom till man ser att det blir fuktiga då kommer dom vilja hoppa i ett rent vattenbad själva. 

Ett bra tips till är att göra såpbad tidigt på dagen så de har hela dagen på sig att torka och putsa sig , för det tar verkligen tid för dom att få till fjädrar och torka till igen . 
En bra solig plats gör mycket för dom att torka. 

Nästa steg är att ringmärka dem så vi kan hålla koll på de lättare i gruppen, vi har ju en del ankor och man vill inte blanda ihop hannarna med varandra, 
Just nu är de nya hannarna lite så tama och håller sig gärna en bit ifrån oss, de måste vi såklart ändra på ! och det blir nog ett inlägg om hur man får ankor tama !

Väldigt långt inlägg idag hoppas ni orka med hela ! 

Vid frågor eller funderingar hör av dig ,
Frågar man inget får man inget veta ! 
info@ankagg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar