fredag 15 juli 2016

Ny rök !

Idag köpte vi oss en egen ny rök !  


Det vi gillar absolut mest med anka är faktisk rök anka !
Det är hel otroligt gott !

Man kan ha det till nästan allt , i mat , grytor och bara lite lätt på en macka eller varför inte hacka ner i en äggsallad gjord på just ankägg , recept till just äggsallad finns på www.ankagg.se  


Ett bra tips är att när den är helt ny att olja in det på både in och ut sidan så håller den mycket längre utan att rosta upp. Tänk på att använda vanlig olja , typ raps, eller så .. Jag använde mig av frityr olja för det vad jag hade hemma och ville bli av med... 

Vid första rökning värm upp den innan så bränna olja in och lämnar inga smaker , tillsätt sedan rökspån och kör på som vanligt. 


Det kommer bli en bild serie eller ett youtube klipp när vi röker anka, men det längre fram . 




Vi börjar med att röka högrev dels för att bränna in den och sedan för att vi slaktar inga ankor när det är så här varmt ute och årets gubbar är fortfarande lite ungs fast de är 18 veckor och då är dom oftast "klara" för slakt  , men några veckor till på grönbete skadad absolut inte och alla djur förtjänar att få njuta av fint väder och god mat så länge det bara är möjligt . 

Vi är väldigt stolta över hur våra djur lever och bor och tar inte lätt på slakta dem . 
Och att ta tillvara på köttet är en viktig och självklart sak för oss .



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar