måndag 13 april 2015

En sån där helt vanlig dag....

Idag var en sån där helt vanlig dag som det bara kan bli på gården tills vi såg några konstiga spår under vårat gäst hus....
Efter att ha kollat lite närmre på spåren så såg vi att det likna mera en djurstig en något annat.
Så vi lyste med lampa under huset som förövrigt inte är många cm från marken och såg då till våran stora förvåning en sovande grävling !!

Våran första tanke var faktisk hur tar vi död på fanskapet. Till saken hör att vi de senaste veckorna haft lite av ett problem av just grävling som har bökat upp gräsmattorna och tagit sig in i våran kompost och igår såg vi även en stor hög med grävlingsbajs på tomten, så han var inte på våran goda sida till att börja med.

Våran plan var att ta en lång pinne peta till den så han vakna och skulle krypa fram från under huset och sedan skjuta honom.
När vi väl var redo att genomföra våran mycket väl planerade plan så tog vi en sista titt på honom och ser då till vår stora förvåning att han redan är dö !? Vad tusan !!
Vad kan vara värre en att ha en grävling under huset om inte en redan död grävling under huset.
Hur ska vi nu få fram honom så han inte ligger där och ruttnar inte för att grävlingar luktar vidare gott från början så detta var ju ett nästa större problem..

Men efter mycket petande med långa pinnar så lyckas vi få ut honom och sedan återstod bara den fina begravningen långt ut i skogen han vägde en hel del närmare 8 kg eller så.


Och som inte allt detta vore nog så under tiden vi höll på och kämpa med att få ut grävlingen så var så klart våra ankor tvungna att ge sig ut på äventyr och denna gång höll det på att gå riktigt illa för våran äldsta anka Lillis.
Hon tyckte att hon hade hittat ett perfekt litet hål i en gammal stenmur att tryckt in sig i !

Men hon är lite rund om man säger så och stenmuren är närmare 100 år gammal så den hade rasat över hennes ingång. Som tur var såg vi henne sitta fast och lyckades lyfta bort alla stenar så hon kunde komma ut helt oskadad och vi tror att hon nog allt lärde sig en läxa att inte försöka ta sig in överallt så vi hoppas det är första och sista gången detta händer.
Men man blir allt lite rädd när ankorna är i fara vi har absolut ingen lust att behöva avliva eller förlora nån mera anka.

Tro det eller ej men detta är faktiskt en rätt vanlig dag för oss konstigare saker har hänt förr och kommer säkert göra framöver med .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar