tisdag 28 april 2015

100 år av slit en hyllning till förr i tiden !

Just nu är det mycket att göra på gården, det är snart dags att så alla årets grödor och för våran del är det en hel del extra jobb, för vi har anlagt ett helt nytt land att odla på. Vi börja så smått med det redan förra året med att planera vart det skulle var och nu har det riktiga arbetet börjat.

Vi saknar ju en del moderna verktyg och dels har vi inte råd alla gånger med det som behövs trotts att vårat land är av modell större, Sen har vi även en förkärlek till gammalt hederlig kroppsarbete och att försöka få en inblick i hur det var förr i tiden något som inte är helt lätt idag.
Men idag har vi haft möjligheten till att köra med en toppmodern plog !


   Som ni ser är den inte modern alls ! det krävs två personer för att köra den, en som drar som en äkta slav och en som styr ! Det krävs både otrolig styrka och ett jättebra samarbete. 
Vi saknar tyvärr ålder på den men det "ingår" på gården. Den har använts här i generationer och vi ansåg att vi verkligen skulle vara en del av den historien .
 Som vi brukar säga kunde man förr så kan man nu med !


Så här nedanför finns lite bilder på vårat land under resans gångBild från förra året med bara det översta lagret gräs borttaget.harvat av med våran lilla "traktor" nu på för våren. 

 Plogen i full fart och med några små hjälpredor vid sidan av.

 Nästan rakt kört. Och så klart var småttingarna med och leta efter mask

Än återstår en hel del arbete med det gick förvånansvärt bra. Även små ällingarna var nöjda med dagens jobb. 
Vi hoppas att detta blir väldens bästa och mest ekologiska grönsaker någonsin. 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar