onsdag 22 april 2015

Bort med det gammla


Så här fin var ankornas hage när vi först skaffa ankor. Då var dom 6 st och hagen var ett lite paradis med damm och massa fina växter


Men allt eftersom man vuxit själv och ankorna med för den delen har man lärt sig en hel del saker. 

1. Det funkar inte med att gräva en lite damm, ankorna skitar ner som tusan och man måste göra rent ofta ! väldigt ofta! så därför rekommenderas badbalja istället för att 2 gånger i veckan byta ut en så där 300L vatten så är det mycket smidigare med att byta 80 L vatten varje dag i ett par "mindre" baljor.
2 Alla fina gröna växer äts upp på under 1 månad, så det är bättre att ha natt hagar och låta dom vara ute fritt på dagarna, vi har ett par hektar mark som dom strövar fritt på vilket underlättar den biten en hel del.

Men nu efter ett antal år och mellan 4-6 ankors konstanta trampande och mumsande så såg hagen ut som rent ut sagt skit !

Men nu är den borta och ankorna har gjort ett toppen jobb med att jämna till marken så nu kan det bli en bättre gräsmatta en  det var innan, vilket var en del av planen ! Nu åter står det bara att så och sätta blommor det kommer nog bli jätte fint till sommaren ! 
Den här hagen har bara använts till våra "gubbar" tidigare då dom inte får bo tillsammans med våra tjejer ! Nu har dom dock flyttat till en hage ute på en stor äng och till sommaren flyttar dom troligen ner till å kanten om det inte är för mycket rov djur där !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar