torsdag 26 februari 2015

Våren är på väg !

Nu känns det på riktigt att våren är på väg ÄNTLIGEN.
Det har verkligen varit en hård vinter för oss på gården, inte minst med tanke på all snö som kommit men nu är det äntligen dags att börja planera för vårens odlingar och sommarens, men samtidigt planera för nästa vinter med allt vad det innebär. MEN
just nu är det snart dags att starta äggkläckningen för detta år och planera för nästa års anktjejer som ska lägga ägg nästa år (2016) det gäller att hela tiden ligga ett par steg före hela tiden.

Så idag har vi tvättat ur maskinen och provkört den så allt funkar som det ska och att den är 100% ren. Vi kommer köra en lite mini serie här på bloggen under hela kläckningsprocessen från det att äggen läggs in tills det att första lilla anka kommer ut det tar ca 28 dagar för en liten anka att komma till världen.
Här är våran äggkläcknings maskin det är en Covina Super 12A en helautomatisk maskin som vi tycker funkar otroligt bra, lätt att använda och det är väldigt härligt med små fönster för att kolla in på äggen. En helautomatisk maskin innebär att den själv vänder äggen varje timme och håller rätt luftfuktighet något som annars kan ta lite tid för en att få kläm på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar