tisdag 30 januari 2018

första veckan !Då har jag snart levt mitt nya liv i en vecka !

Jag har haft en väldigt intressant vecka faktiskt.
Nya projekt för året. 
Vi ska skaffa bin !
Relaterad bild

Så just nu håller jag på tillsammans med ett biodlarföretag att sammanställa bikupor och bin som kommer att levereras i slutet av juni. När det kommer till bin gäller det att vara ute i god tid, det kräver en hel del planering och som med alla djur så kan man inte bara "skaffa" det ..
Man måste alltid veta vad man ger sig in på och ta sitt ansvar som djurägare även om det i detta fall är "insekter". 


Det är verkligen spännande med att lära sig nya saker , det finns så mycket att ta in och man bör helst lära sig så snabbt som möjligt och fatta bra beslut som både är bra för ens ekonomi nu och framöver.


Jag tycker verkligen att framtiden som biodlare kommer bli så himla intressant och lärorikt. 
Planen är att till slutet av 2019 kunna erbjuda honung som en del av www.ankagg.se produkter detta tillsammans med bivax ljus, bivax salvor.

Jag hoppas att det är något ni är intresserad av att läsa om för det kommer nog bli några bi inlägg.

Under våran kommer jag även ha flera små ankor, och jag har redan fått in många avelsäggs beställningar det är verkligen roligt, så jag hoppas våren är produktiv. 

Det känns skönt med att första veckan utan vanlig arbete har gått så fort och ändå varit väldigt bra för allt här hemma.

iden att vara "självförsörjande" på en "villa tomt" är helt klart tokig men jag menar inte självförsörjande som i att odla all mat eller så  nej utan mera själv-försörjande vad jag menar med det är att jag skapar den inkomst jag behöver för att klara mig själv och ge djuren mat. 

Hoppas du följer med mig på detta nya äventyr. 
Vem vet vart det slutar... kanske får jag bo i en hydda i skogen... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar