lördag 27 februari 2016

Rent hus.


Så är det även dags att städa hos djuren, 
Vi använder oss av 
Stalosan F sänker effektivt smittrycket genom att minska tillväxten av bakterier,svamp,virus,coccidier och eliminerar antalet spolmaskägg och fluglarver. StalosanF binder skadlig ammoniak och svavelgas samt torkar upp stall och boxgolv. Stalosan är oftarligt för både djur och människor
 Stallpelletsen ska vatttnas innan användning. Efter vattning sväller pelletsen, vilket medför att mängden ökar med 3-4 gånger så mycket.Därefter faller den isär och förvandlas till en ljus och fräsch spånbädd.Vi har en sov bädd åt ankorna som består av ett lager spån och på det halm, Det är dels för att äggen ska vara så rena som möjligt och sen håller deras halmbädd bättre när det finns ett lager spån som kan suga upp och hålla halmen torrt. självklart är det stalosan under spånet som håller bakterier borta.
Dessa metoder gör att arbetet med att hålla deras stallmiljö så bra som möjligt och lätt arbetat. 
Självklart finns det andra sätt detta är vad vi valt och funkar för oss . 
spånet hjälper även till att hålla ankorna varma o sköna när det är kallt ute för de slipper gå på kallt betong golv. Andra halvan består av bara ströbädd med en del oupplösta pellets detta för att denna sida är den "blöta"sidan. Här har de sin mat och vatten. Vilket leder till en hel del spill.
Då är det bra att ha några pellets som kan suga upp först. Även här är det stalosan under och ganska mycket för att verkligen försäkra sig om att inga bakterier får fotfäste.
Så här nöjda blir dom när dom kommer in från att ha varit ute en hel dag och får komma in och pilla runt i halmen . 

Ett byte håller ca 1 vecka med lite dagligt underhåll , är det blött ute så håller det kortare tid, ankor är proffs på att blöta ner sig .

Men att ha ankor är inte alls så jobbigt som många verkar tro, Många väljer att ha höns på grund av att det är "vanligast" och man bruka läsa på nätet att folk säger :skaffa myskankor dom är bättre och skitar ner mindre.. Personligen tycker vi inte att myskankor är söta.. och att tycka att djur skitar ner för mycket är ett dåligt argument .. det är bara att hitta ett bra sätt att ta hand om de problemen.

Nu när våran och sommaren är på väg så tycker vi att fler borde ha några ankor i sin trädgård , de kräver inte mycket men man får tillbaka så himla mycket.

Är du i skaffa ankor tankar och har frågor är ni välkomna att höra av er .
Ni når oss antigen här eller varför inte eposta oss på info@ankagg.se 
eller besök våran hemsida www.ankagg.se
Självklart är ni välkomna med kommentarer.


Vi vill se fler ankägare framöver !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar