fredag 10 juli 2015

Äntligen semester !

Nu har vi äntligen "ledigt" fast på gården är man aldrig helt ledig och i våra liv är det full fart i hela tiden ! Det är dock inte alltid på nått dåligt sätt utan tvärtom .

I våras rev vi gamla ankhagen, marken var rejält  skadad och var inte mysig alls .Men nu efter några månader så har allt blivit mycket bättre . 
lite gräsfrön gör mycket. och en stor fördel med att så gräs i en gammal ank hage är att det är mycket bajs och det växer som tusan av ankbajs


Vi passa även på att anlägga en lite blomsterrabatt, Men vi får oftast inte ha alla blommor ifred för ankorna gillar att leta mask och smaka på allt nytt. 
Tiden har ju tyvärr dragit i från en rätt rejält med eftersom det vid senaste kläckningen bara blev 1 lite anka lilla Carl-Philip så har det gått åt mera tid till att ta hand om han. hade han varit en bebis hade han varit otrolig bortskämd. Men nu är han lite större tack och lov så han kan vara ute och gå lite själv.

Lill kille fick vara hos grannarnas kaniner när vi var där på fika.
  


Vi har även jobbat lite med veden men vi är långt i från klara.
målet är 18 m3  på bilden är det möjligen 2 kubik. Vi är kanske lite sent ute med veden men bättre sent en aldrig. Vi berättar mera om vad vi ska ha den till om några dagar. 

Sedan har ju även skogarna börjat fyllas med blåbär ! 
Det verkar bli ett jätte bra blåbär´s år  .Våran skog brukar ge gott om bär men förra året var inte så bra men det tar vi igen i år. 


Bilden är tagen bakom vårat lilla hus där vi har en "lite" blåbärs odling, det har gett  ca 4L blåbär och vi räknar med minst lika mycket till. 


Det var väl allt för denna gång inte för att det var så lite ! 
 Nu har vi förhoppnings vis lite mera tid att blogga , fast vi har mycket kvar på " Att Göra Listan" .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar