måndag 2 mars 2015

Recept från förr insaltade ankägg


Under kvällen har vi provat på att ta tillvara på lärdomar från förr i tiden, nämligen att insalta och i detta fall blev det såklart ankägg, just att insalta ankägg är kanske inte nått typisk svenskt men förr i tiden salta man ju in allt tänkbart.
Detta är lite mera från det Asiatiska köket men lämpar sig väl nu som då. 
Receptet är barnsligt lätt.
antal ägg efter tyckte och smak, vi fick i 11 ägg.
1 burk av lämpligt slag.
1 kastrull. 
Vatten nog att fylla din bruk.
Salt nog att mätta vattnet. 
koka upp vattnet ,röra i saltet och låt svalna.vattnet ska vara kallt eller svalt nog när det töms ner på äggen

Som ni ser på bilden flyter våra ägg så det är helt rätt mängd salt. om du tvekar på mängden salt så ös i mera det kan nämligen inte bli för salt. ställ sedan svalt, kylskåp är ju att rekommendera och låt stå i 50-60 dagar. sen är det bara att hoppas att det gick vägen , ta sedan upp nått eller ett par ägg och koka och ät . du behöver ju inte salta ägget i efterhand !

Vi återkommer med hur lång hållbarheten blev, men vi hoppas på något år !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar