onsdag 24 februari 2016

Så har vi äntligen provat våra insaltade ägg

Ja som rubiken lyder så har vi just provat våra insaltade ankägg.
Läs gärna tidigare inlägg HÄR så ni hänger med .



Vi saltade in dom 2015-03-02. 



Här är dom nu 2016-02-24 

jag tycket vi kan kalla det nästa ett år senare.
Och hur gick det då jo med tanke på att det är nästa ett år gamla ägg som har legat i saltvatten.
Så är resultat över förväntan bra. 
De var otroligt salta dock men till en macka eller mat så funka det jätte bra.
Men man ska nog kanske fiska upp dom några månader tidigare, fast detta var ju ett test bara om och hur länge man kan ha äggen utan att dom ruttnar. 
Erfarenheten är rolig och att testa ett sätt att bevara mat på som man inte använder nu är väldigt intressant. 
Man kan förstå hur det kan ha varit förr att all mat var insaltad något som nog inte var jätte roligt.
Och man kan verkligen tänka på att bäst före datum är nått man kan ta med en nypa salt !

Ska man göra detta så tror jag på att använda äggen inom iaf 6 månader. Vi kommer lätt göra ett nytt försök och använda dom tidigare för att se om resultatet blir annorlunda.   
Men saken är den att det går att förvara ägg väldigt väldigt länge . 


Nu börja vi dessutom att ladda upp inför att få nya små ankor, maskinen är laddad med ägg så om ca 28 dagar få vi se hur många det blir detta år .

Titta gärna in på våran hemsida www.ankagg.se  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar